Uncategorized

Cea mai simplă soluție pentru a obține energie la costuri mici este prin utilizarea unor brichete energetice care pot conduce spre o dezvoltare sustenabilă.
La nivel mondial, brichetele ecologice sunt produse ca sursă alternativă la petrol, gaze și lemne.
Brichetele sunt obținute din așchii și rumeguș de salcie energetică, lemn reciclat și din biomasă, printr-un proces de comprimare.
La caldură extremă, lemnul elimină un “lipici” natural numit lignină care compactează așchiile din lemn și rumegușul. Produsul final este o structură solidă, puțin mai mică decât o cărămidă. Brichetele pot fi tăiate în bucăți pentru a putea fi utilizate în sobe sau șeminee mai mici.

Datorită densității mari și conținutului scăzut de umiditate, acestea ard mult mai lent și aproape în totalitate.
În comparație cu alte lemne de foc, brichetele produc o cantitate minimă de cenușă.

Utilizare brichete energetice

Chiar dacă în prezent folosiți sobe sau centrale termice pe lemne, acestea nu necesită modificări pentru folosirea brichetelor ecologice.
Reciclarea deșeurilor lemnoase a apărut ca soluționare a problemelor de mediu derivate din defrișările excesive. Brichetarea rumegușului pare să fie o soluție simplă la o multitudine de probleme cum ar fi: impactul asupra mediului, depozitarea neorganizată în diverse locuri sau faptul că devine un factor de stres pentru animalele acvatice.

Brichetele nu produc scântei în timpul arderii și oferă confort și ușurință de utilizare.
Acestea trebuie păstrate în saci de plastic închiși si ferite de umiditate. În caz contrar, se pot descompune. Alegerea Brichetelor Ecologice drept sursă de încălzire aduce numeroase avantaje și ajută la protejarea pădurilor și eliminarea treptată a factorilor poluanți ce pot afecta iremediabil sănătatea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button