info

Ce sunt brichetele
ecologice?

Din ce în ce mai populare în România, brichetele energetice reprezintă un combustibil  natural obținut în urma procesului de compresare a rumegușului și/sau așchiilor de salcie energetică.

brichete-ecologice

Lemn reciclat

Brichetarea sau producția de brichete din lemn reciclat a apărut din nevoia identificării unei soluții eficiente care să permită reciclarea facilă a deșeurilor din lemn.
brichete-ecologice

Poluare redusă

Cu o eficiență energetică și o capacitate calorică sporită față de lemnele de foc, brichetele din rumeguș nu poluează prin dioxid de carbon, fum sau funingine.
brichete-ecologice

Defrișări diminuate

Defrișarea masivă poate fi stopată odată cu identificarea unui înlocuitor perfect, mult mai ieftin și mai eficient decât sursele tradiționale de încălzire.

Beneficii

Eficiență maximă cu costuri minime

Brichetele ecologice pot fi folosite pentru uz casnic, dar și pentru cel industral. Acestea sunt realizate din materiale de calitate, naturale și reciclate. Se pretează pentru aprinderea focului în sobe obișnuite/de teracotă, în centrale termice/cuptoare cu lemne sau în șeminee. Datorită umidității scăzute, brichetele ecologice înlocuiesc cu succes lemnul de foc utilizat pe scară largă deoarece acestea ard până la 4 ore, fiind o variantă economică.

brichete-ecologice

Combustibil
ecologic

brichete-ecologice

Ardere
îndelungată

brichete-ecologice

Fără fum,
fără miros

brichete-ecologice

Ușor de transportat
și depozitat

brichete-ecologice

Economie de
timp & bani

brichete-ecologice

Prietenos cu mediul
înconjurător

fabricare

Procesul de
producție

Brichetele sunt obținute din așchii și rumeguș de salcie energetică și lemn reciclat printr-un proces de comprimare. La temperaturi înalte și presiune scăzută, lemnul elimină un lipici natural, numit lignină, care compactează așchiile din lemn și rumegușul.

Produsul final este o structură solidă, de dimensiunea unei cărămizi mai mici. Brichetele pot fi tăiate pentru a putea fi utilizate în sobe sau șeminee cu o capacitate limitată.

Datorită densității mari și conținutului scăzut de umiditate, acestea ard mult mai lent și aproape în totalitate. În comparație cu alte lemne de foc, brichetele produc o cantitate minimă de cenușă.

Pentru obținerea rezultatelor scontate, se recomandă:

brichete-ecologice
brichete-ecologice

Depozitarea în spații uscate, în saci de plastic

brichete-ecologice

Păstrarea departe de surse de umezeală

brichete-ecologice

La nevoie, pot fi tăiate în bucăți mai mici

Info

Call Now Button